O nama

logo2Human Consulting je konsultantska kuća koja se bavi razvojem organizacija kroz organizacione promene, razvoj liderstva, menadžmenta i timski razvoj.

Human Consulting je osnovan 2006. godine i od svog nastanka učestvuje u razvoju klijentskih organizacija kroz partnerski pristup i primenu savremenih metoda. Human Consulting koristi metodologiju svetskih istraživačkih kuća. Naši alati su potvrdili svoju pouzdanost i validnost tokom dugogodišnjih testiranja i istraživanja.

Glavne oblasti kojima se bavimo su organizacioni razvoj, razvoj liderstva i razvoj menadžmenta.

Human Consulting radi prema modelu:

o-nama-dijagram

Analiza i procena predstavljaju prvi korak u našem radu. U ovom koraku se uz pomoć raziličitih alata za procenu utvrđuje trenutno stanje (trenutna organizaciona kultura, uticaj koji lider/menadžer ima na zaposlene, dominantni stilovi ponašanja, nivo veština i dr.) a često i željeno (idealno) stanje koje postaje cilj promene. Analiza i procena se rade uz pomoć validiranih asesmenata različitih namena, uvek dobijanjem informacija iz više izvora jer je svaka procena samo iz jednog izvora podložna pristrasnosti.

Na osnovu rezultata procene, kreiraju se akcioni ili razvojni planovi koji targetiraju konkretno one oblasti koje su slabije razvijene. Nakon što je identifikovano koje su to oblasti za razvoj na kojima je potrebno raditi, određuje se kako će se taj razvoj sprovoditi, na kom nivou (individualno, u okviru grupe, ili na nivou čitave organizacije), koja je metoda najadekvatnija itd.

Nakon sprovođenja planova, radi se evaluacija. Evaluacija podrazumeva proveru u kojoj meri je došlo do željene promene i radi se uz pomoć asesmenata s početka procesa, odnosno, predstavlja fazu ponovnog merenja.